Rashford krijt 'minstens zeventig' racistische berichten na verloren finale

Rashford krijt 'minstens zeventig' racistische berichten na verloren finale

27-05-2021 09:33
10

Marcus Rashford heeft na de Europa League-finale tegen Villarreal 'minstens zeventig' racistische berichten ontvangen. Eén daarvan kwam van een wiskundeleraar, aldus de Manchester United-aanvaller in een bericht op social media.

Rashford verloor woensdag de Europa League-finale en werd na afloop dubbel teleurgesteld toen hij zijn telefoon opende. 'Ik tel tot nu toe ten minste zeventig racistische berichten. Aan degenen die proberen om me nog slechter te laten voelen dan ik me op dit moment al voel: succes daarmee', schrijft Rashford op Twitter.

'Ik ben nog bozer omdat een van de personen die een berg aap-emoji's achtergelaten heeft in mijn DM (direct message, red.), een wiskundeleraar is met een openbaar profiel. Hij geeft les aan kinderen!! Hij weet dat hij zich racistisch kan uiten zonder dat het gevolgen heeft...', vervolgt Rashford.

Het bericht van Rashford wordt massaal gedeeld op social media. De aanvaller krijgt voornamelijk steun. 'Maak hem bekend. Hij mag hier niet mee wegkomen', schrijft iemand. 'Zorg dat hij ontslagen wordt', reageert een ander.

Autoriteiten en social media-bedrijven voeren al langer een strijd tegen racisme. Alle Engelse voetbalclubs besloten eind april om social media een weekend lang te boycotten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie