OFFICIEEL: Anderlecht neemt na 17 jaar afscheid van Ouahbi: Een icoon

OFFICIEEL: Anderlecht neemt na 17 jaar afscheid van Ouahbi: "Een icoon"

26-05-2021 21:00

Mohamed Ouahbi nam zelf al afscheid van RSC Anderlecht, maar nu heeft ook de club dat gedaan. De trainer vertrekt na zeventien seizoenen bij de club. Van paars-wit kreeg hij uiteindelijk nog een gepast afscheid.

Het gebeurt niet vaak, tot zelfs amper, dat een jeugdtrainer een afscheidsbericht krijgt bij een vertrek. Dat gebeurde nu wel voor Ouahbi, die in 2004 bij Anderlecht begon. Hij was er trainer van verschillende jeugdteams, maar neemt nu afscheid van de Brusselaars.

Voor Jean Kindermans, hoofd van de Academy, is het vertrek van Ouahbi alvast een verlies. "Mohamed Ouahbi staat voor 17 jaar opleiding bij RSCA, met generaties van de U9 tot de U21", vertelt hij op de officiële website.

Ouahbi was ook één van de trainers die de huidige grote talenten van paars-wit mee gevormd heeft. Zo was hij trainer van onder andere Youri Tielemans, Dodi Lukebakio, Hannes Delcroix, Jérémy Doku en Anouar Ait El Hadj.

"Het opleidingscentrum wil coach Ouahbi uitdrukkelijk bedanken voor en feliciteren met het geleverde werk, en zijn onafgebroken engagement doorheen de jaren. Een icoon vertrekt, maar de paars-witte familie zal hem niet vergeten. Bedankt, Mo", besloot Kindermans.