Villarreal wint na strafschoppen en kroont zich tot Europa League-winnaar

26-05-2021 23:58
29

Villarreal CF en Manchester United streden in Gdansk om de Europa League-trofee. Villarreal trok de rust in met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwam United op gelijke hoogte, maar verder werd er niet meer gescoord in de reguliere speeltijd. Ook in de verlengingen bleef de 1-1 op het bord staan. Het was uiteindelijk na een lange strafschoppenreeks dat Villarreal de Europa League won.

Villarreal gaat met voorsprong rusten
De eerste 25 minuten waren niet hoogstaand, met twee teams die afwachtend op zoek gingen naar een gaatje. Vlak voor het halfuur tikte Gerard Moreno een vrije trap van Dani Parejo voorbij David De Gea. Manchester United probeerde voor rust op gelijke hoogte te komen, maar het stuitte steeds op een goed georganiseerd Villarreal. Unai Emery en de zijnen trokken de rust in met een 1-0 voorsprong.

Geen winnaar na 90 minuten
Manchester United ging bij het begin van de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Die vond het ook na 54 minuten via Edinson Cavani. De mannen van Solskjær domineerden de tweede helft, maar United kwam niet tot een tweede doelpunt. Villarreal voetbalde nauwelijks een kans bij elkaar in de tweede helft, maar wist wel verlengingen af te dwingen.

Verlengingen
De eerste helft van de verlengingen leverden geen doelpunten op. Het was Villarreal dat tot enkele halve kansen kwam, United kwam minder in het stuk voor. In de tweede helft van de verlengingen werd er niet meer gescoord. Penalty's moesten beslissen over het lot van Villarreal en Manchester United. Het was uiteindelijk David De Gea die de elfde penalty voor United miste. Villarreal wint de Europa League.