Thorstvedt onthult hoe hij bijna niet voor KRC Genk, maar KAA Gent tekende

Thorstvedt onthult hoe hij bijna niet voor KRC Genk, maar KAA Gent tekende

26-05-2021 22:10
1

Dit seizoen was het seizoen van de grote doorbraak van Kristian Thorstvedt. De Noorse middenvelder werd een sensatie op onze velden en vooral in de Play-Offs was hij amper af te stoppen. Dat kon echter ook bij een andere Belgische club gebeuren.

Bij zijn doorbraak bij het Noorse Viking FK werd Thorstvedt door flink wat clubs gevolgd en had de middenvelder dan ook keuze genoeg. Zo toonde RB Salzburg verregaande interesse in Thorstvedt, maar dat deed ook... KAA Gent. Zo onthult hij in Sport/Voetbalmagazine.

Thorstvedt koos echter voor Genk en daar mogen de Limburgers onder andere Sander Berge voor bedanken, die Thorstvedt meteen contacteerde. "Die was vol lof, en raadde me aan om naar hier te komen", geeft Thorstvedt aan.

De 22-jarige middenvelder koos uiteindelijk voor Genk en zal zich die keuze ook niet beklaagd hebben. Na een moeilijker begin is hij nu een basispion bij Genk en was hij dit seizoen goed voor negen doelpunten en drie assists in 34 partijen. Hij speelde zich daarmee al in de kijker van onder andere AC Milan.