OFFICIEEL: Juventus neemt afscheid van sportief directeur na mislukt seizoen

OFFICIEEL: Juventus neemt afscheid van sportief directeur na mislukt seizoen

26-05-2021 23:31

Fabio Paratici, sportief directeur van Juventus, vertrekt bij de club. De matige resultaten van La Vecchia Signora, dat pas op de slotdag van de competitie een Champions League-ticket wist te grijpen, lijken aan die beslissing ten grondslag te liggen.

Paratici en clubpresident Andrea Agnelli spraken woensdag met elkaar en kwamen tot de conclusie dat het beter zou zijn als de technische man zijn heil elders zou gaan zoeken. Het contract van de Italiaan wordt dan ook niet verlengd. Paratici was al elf jaar werkzaam in Turijn en was mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van Juve na de verplichte degradatie.

Negen keer werd Juventus kampioen onder de technische leiding van Paratici en dus spreekt Agnelli dankbare woorden op de clubsite. "Hij heeft afgelopen jaren geschiedenis geschreven bij Juve. We zijn samen met hem gegroeid en negentien prijzen in elf jaar zijn het beste bewijs van zijn goede werk. Het is tijd om hem te bedanken."

Onder trainer Andrea Pirlo ging het dit seizoen echter een stuk moeizamer. Cristiano Ronaldo en de zijnen eindigden als vierde en werden door FC Porto uit de Champions League gegooid. Over het lot van de onervaren oefenmeester is nog niets duidelijk.