‘Slechts de helft van de Rode Duivels zal beschermd zijn tegen corona op het EK’

‘Slechts de helft van de Rode Duivels zal beschermd zijn tegen corona op het EK’

26-05-2021 16:15
1

De ingevoerde leeftijdsgrens voor het Johnson & Johnson vaccin heeft wel degelijk enkele nare gevolgen voor de Rode Duivels. Zo zal statistisch gezien slechts de helft van de selectie effectief beschermd zijn tegen het coronavirus wanneer het EK van start gaat.

Dat komt namelijk zo. Door de switch van het Johnson & Johnson vaccin naar het Pfizer vaccin zullen de Rode Duivels twee prikken nodig hebben om optimaal beschermd te zijn. Die tweede prik zal echter pas na het EK kunnen worden gezet. Daarbovenop komt ook nog eens dat het zo een tien tot twaalf dagen duurt vooraleer het vaccin werkzaam is. Het Nieuwsblad berekende dan ook dat statistisch gezien slechts de helft van de selectie effectief beschermd zal zijn bij de start van het EK.

Dat is overigens niet het enigste probleem dat opduikt. Zo mag Kevin De Bruyne dankzij de Champions League finale nog een extra weekje van verlof genieten. Daardoor mist de Rode Duivel echter het vaccinatiemoment van de Rode Duivels. De Belgische voetbalbond zou momenteel bekijken of het de middenvelder toch niet samen met zijn collega’s kan laten inenten.