Raiola speelt belangrijke rol in contract-soap: Donnarumma staat voor vertrek

Raiola speelt belangrijke rol in contract-soap: Donnarumma staat voor vertrek

26-05-2021 15:45
3

De dagen van Gianluigi Donnarumma bij AC Milan lijken geteld. De Italiaanse club wil niet voldoen aan de exorbitante salariseis van de 22-jarige doelman, waardoor een contractverlenging ver weg is. Een transfervrij vertrek van de doelman lijkt de enige uitkomst in deze soap.

Dat melden verschillende Italiaanse media. Donnarumma, die al sinds zijn zestiende in het eerste elftal van Milan speelt, zou een salaris van twaalf miljoen euro per jaar gevraagd hebben om zijn aflopende contract te verlengen. Milan wil echter niet verder gaan dan acht miljoen euro per jaar.

Naast de hoge salariseis zou de keeper ook een commissie van vijftien tot twintig miljoen euro hebben geëist voor hem en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Laatstgenoemde zou een belangrijke rol spelen in de problemen rondom de eventuele contractverlenging. Volgens Italiaanse media stuurt de zaakwaarnemer aan op een transfervrij vertrek van Donnarumma, ondanks goede aanbiedingen van Milan. 

Juventus zou inmiddels op pole position staan om de sluitpost over te nemen. Ondertussen speelt Milan in op het naderende vertrek van de Italiaanse doelman. De club uit Milaan zou een akkoord hebben bereikt met Lille OSC om Mike Maignan, die zondag kampioen van Frankrijk werd, over te nemen.