VP’s Elftal van het Seizoen: de beste trainer uit de Jupiler Pro League 2020-2021

VP’s Elftal van het Seizoen: de beste trainer uit de Jupiler Pro League 2020-2021

Gepubliceerd: woensdag 26 mei 2021 om 14:00wo 26-05-2021 om 14:00

Laatste update: woensdag 26 mei 2021 om 19:44wo 26-05-2021 om 19:44

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze tiende en laatste aflevering: de zoektocht naar een trainer.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Alexander Blessin (KV Oostende)
Deze week nog verkozen tot ‘Trainer van het Jaar’ op het Gala van de Profvoetballer, en daar kan iedereen zich perfect in vinden. De stuursman maakte van het sloepje dat Oostende vorig seizoen was, een krachtig oorlogsschip. Toen Blessin vorige zomer aankondigde dat hij de befaamde Gegenpressing wilde introduceren in het Belgische voetbal, werd hier en daar smalend gereageerd. Tien maanden later nemen diezelfde critici hun hoge hoed af. KVO zal haar tenen mogen uitkuisen om Blessin binnenboord te houden.

Marc Brys (Oud-Heverlee Leuven)
De ervaren rot uit ons vaderlandse trainersgilde liet nog maar eens zijn kunde bewonderen. Vlak na de promotie leek OHL een vogel voor de kat zonder verwoede transferinspanningen, maar dankzij Brys kon de nieuwkomer de meeste centen op zak houden. Balbezit interesseert hem nauwelijks, razendsnel omschakelen met feilloze looplijnen is zijn handelsmerk. Met de drietand Mercier-Sowah-Henry beschikte hij ook wel over de noodzakelijke kwaliteit voor dat systeem. Komt er eindelijk eens een topclub aankloppen?

Philippe Clement (Club Brugge)
Uiteraard krijgt de kampioenenmaker zijn stekje in de kandidatenlijst, maar inmiddels reikt de reputatie van Clement al verder dan de huidige triomftocht. Voor de derde keer op rij loodste de oud-verdediger zijn elftal naar de Belgische landstitel, zonder meer een historische prestatie. Bovendien deed hij dat telkens met goed voetbal, zowel bij KRC Genk als Club Brugge. Deze Play-Offs waren misschien wel zijn moeilijkste periode, met overweldigende stress en enkele opmerkelijke tactische keuzes, maar uiteindelijk slaagde Clement er toch in om de klus te klaren.

Vincent Kompany (RSC Anderlecht)
Hoe woelig alles tot en met het ontslag van Frank Vercauteren verliep, zo standvastig zette hij door vanaf dan. Over de positie van Kompany bestaat hoegenaamd geen discussie binnen de Brusselse bestuurskamers. De langetermijnvisie is heilig, maar in tussentijd beantwoordde de leidsman ook al aan de voorlopige ambitie: opnieuw Europees voetbal halen. Bij aanvang van de Champions Play-Off had Anderlecht stiekem nog op nét wat meer gehoopt, al valt het mindere slot te vergeven als je de jeugdigheid van de spelersgroep in rekening brengt.

John Van den Brom (KRC Genk)
De verdiensten van de Nederlander worden eigenlijk behoorlijk onderbelicht in het hele succesverhaal rond de mijnclub. Daar zit die monumentale dip in januari en februari ongetwijfeld voor veel tussen. Waar was Genk geëindigd als het daar wat meer punten gescoord had? Desondanks mag Van den Brom uitermate tevreden terugblikken op zijn rentree in de Jupiler Pro League. Eerst was er die recordreeks van zeven overwinningen op rij, in de lente volgden bekerwinst en een fenomenale zestien op achttien in de Champions Play-Off. Volgende doelstelling: de groepsfase van de Champions League halen!

Wouter Vrancken (KV Mechelen)
Zelden heeft een elftal in ademnood zo aan haar filosofie vastgehouden. Vorige herfst dreigde Malinwa zelfs in degradatiegevaar te verkeren, maar Vrancken weigerde zijn spelsysteem om te gooien. Pech in de afwerking en individueel geknoei achterin, daar lag het aan. En terecht, zo bleek, want vanaf december leverden zijn troepen de ene topprestatie na de andere af. Mét fris, aanvallend en positief ingesteld voetbal. Stilaan lijkt Vrancken voldoende gerijpt om het een stapje hoger te proberen.

Welke trainer vond jij de beste van het JPL-seizoen 2020-2021? Laat het weten via de poll en in de reacties!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie vond jij de beste trainer van het seizoen?

Blessin
33%
Brys
3%
Clement
11%
Kompany
11%
Van den Brom
21%
Vrancken
21%
(359 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws