OFFICIEEL: Colin Coosemans tekent bij RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Colin Coosemans tekent bij RSC Anderlecht

26-05-2021 11:02 Laatste update: 11:09
39

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het officieel. Colin Coosemans is een speler van RSC Anderlecht. Bij paars-wit tekende de doelman een contract van twee jaar, met optie op een derde. 

Coosemans komt over van KAA Gent. Bij de Buffalo's kon de 28-jarige doelman transfervrij vertrekken. Het contract van Coosemans in de Ghelamco Areno loopt immers deze zomer af. 

Tweede of derde keeper
Bij KAA Gent stond Coosemans sinds 2018 op de loonlijst. De voorbije jaren was hij bij Gent evenwel bankzitter. De kans is groot dat hij die rol ook gaat vervullen bij Anderlecht. Hendrik Van Crombrugge lijkt volgend seizoen weer de nummer één te worden. Terwijl Bart Verbruggen er ook nog is.

De komst van Coosemans betekent waarschijnlijk ook dat Anderlecht niet verder gaat met Timon Wellenreuther en Warner Hahn. Die eerste verloor dit seizoen zijn plaats onder de lat aan Verbruggen tijdens de Play-Offs. Terwijl die tweede nooit in de Brusselse plannen voorkwam. De transfer van Kenny Steppe (STVV) lijkt ook meteen van de baan. 

Debuut bij Club Brugge
Op zijn achttiende kende Coosemans zijn debuut als profvoetballer. Na blessures van Stijn Stijnen en Geert De Vlieger kreeg hij bij Club Brugge zijn eerste kansen op het hoogste niveau. Na een goede start verdween Coosemans uit beeld bij Blauw-Zwart. Op huurbasis bij Waasland-Beveren speelde hij zichzelf weer in de picture. Nadien trok hij naar KV Mechelen om vervolgens bij KAA Gent te belanden.