'Bale wil stoppen, hoopt op groen licht Real Madrid en denkt aan carrièreswitch'

'Bale wil stoppen, hoopt op groen licht Real Madrid en denkt aan carrièreswitch'

26-05-2021 10:33
6

Een sensationeel gerucht uit Spanje: Gareth Bale overweegt te stoppen. Dat meldt de Spaanse krant ABC. De 31-jarige aanvaller zou klaar zijn met de voetbalwereld en met Real Madrid in onderhandeling zijn over het afkopen van zijn laatste contractjaar.

Real Madrid verhuurt Bale dit seizoen aan Tottenham Hotspur. Bij zijn oude club liet hij de laatste weken eindelijk weer glimpen van zijn klasse zien, maar het plezier in het voetbal vond hij niet terug: volgens ABC is Bale zó klaar met het wereldje, dat hij een punt achter zijn carrière wil zetten.

Op dit moment hoopt Bale groen licht te krijgen van Real Madrid om zijn tot medio 2022 lopende contract per direct te beëindigen, klinkt het. De aanvaller zou daarna kunnen stoppen, maar eerst wil hij deze zomer het EK meemaken met Wales.

Het Spaanse ABC meldt ook dat Bale wil proberen om professioneel golfer te worden. Hij wordt daarbij gesteund door zijn familie. Bij Real Madrid, dat in 2013 het transferrecord brak door 100 miljoen euro te betalen voor Bale, verdient hij een slordige zeventien miljoen euro per jaar.

Bale voedde afgelopen weekend al de geruchten over een nieuwe stap. "Ik weet al waar ik heen ga. Ik ga het alleen nog niet vertellen", zei hij tegen Sky Sports. "Als ik dat doe, dan gaat dat chaos veroorzaken. Ik denk nu aan niets anders dan Wales."