Croonen: KRC Genk is voor de halvering van de punten

Croonen: "KRC Genk is voor de halvering van de punten"

25-05-2021 23:15
66

Club Brugge is kampioen maar KRC Genk eindigde met hetzelfde puntenaantal. Dat komt mede door de indrukwekkende reeks van 16 op 18 in de Champions Play Offs. Peter Croonen stond Sport/Voetbalmagazine te woord over het systeem van de Play Offs.

KRC Genk had 20 punten achterstand op het einde van de reguliere competitie. Dankzij de halvering van de punten werd dat herleid naar 10 punten en door de straffe reeks van 16 op 18 behaalde KRC Genk evenveel punten als Club Brugge. Vanuit het kamp van Club Brugge werd er veel gesproken over de Play Offs en het systeem van de halvering van de punten. 

Voorzitter van KRC Genk, Peter Croonen, sprak met Sport/Voetbalmagazine over het standpunt van KRC Genk ten opzichte van de Play Offs. "We weten dat Club tegen de puntendeling is, terwijl wij met Genk voor play-offs en puntendeling zijn. Ik snap dat dat voor sommigen een pijnpunt is, maar je hebt ook play-off-formules waar alle ploegen met nul punten herstarten", vertelde Croonen aan Sport/Voetbalmagazine.

Croonen vindt het ook een geslaagde editie van beide Play Offs. "Ik stel vast dat play-off 1 én play-off 2 dit jaar goeie competities waren, met een goeie media coverage. Precies door die halvering zijn veel ploegen lang blijven geloven in hun kansen. Die halvering is een wapen om het spannend te houden", sloot Croonen af.