Het is triest om te zien dat een klein deel van de supporters hem zo behandelt

"Het is triest om te zien dat een klein deel van de supporters hem zo behandelt"

25-05-2021 22:37
5

De Jupiler Pro League '20-'21 zit er op. Elke ploeg kent zijn plaats en zijn eventuele prijzen. Voor de Waalse clubs is dit seizoen er ééntje om rap te vergeten. Moeskroen wist zich niet te handhaven in 1A en zakt naar 1B. Sporting CHarleroi startte sterk maar viel door het ijs. En Standard speelde een slappe Europe Play Offs en zag zo een Europees ticket wegsmelten als sneeuw voor de zon. Philippe Albert vindt het triest voor het Waalse voetbal.  

Philippe Albert analyseert en becommentarieert het Belgische voetbal voor de Waalse tv en kranten. De voormalige verdediger van Newcastle United liet zijn oog vallen op de eindstand van de Jupiler Pro League en Albert had daarbij één opvallende vaststelling. De waalse ploegen deden het niet goed. 

Over Moeskroen en nieuwkomer Seraing was Albert duidelijk. "Moeskroen is veroordeeld tot 1B en het zal nodig zijn om te zien hoe Seraing, wiens coach vertrokken is en waar veel uitgeleende spelers waren, zich gaat organiseren. Of Lucien D'Onofrio nu komt of niet, het werk die er is is enorm", vertelt Albert aan RTBF.

Ook Standard en Sporting Charleroi passeerden onder de loep van Albert. De analist zag het positiever in voor Charleroi dan voor de Rouches. "Ik ben optimistischer voor Sporting Charleroi, dat een gezonde club is, dan voor Standard. Dat zal spelers moeten verkopen en waar een bladzijde is omgeslagen met het vertrek van Michel Preud'homme. Na alles wat hij heeft meegebracht, is het triest om te zien dat een klein deel van de supporters hem zo behandelt. Wat de Zebra's betreft, is het positief om vroeg te kunnen stoppen", aldus Albert.