Gattuso vindt nog geen drie dagen na ontslag nieuwe trainersklus in Serie A

Gattuso vindt nog geen drie dagen na ontslag nieuwe trainersklus in Serie A

25-05-2021 17:20

Gennaro Gattuso is de nieuwe trainer van Fiorentina. Zondagavond werd nog bekend dat de 43-jarige oefenmeester het veld moest ruimen bij Napoli, nadat de ploeg naast een Champions League-ticket greep.

Via de clubkanalen maakt Fiorentina dinsdag melding van de aanstelling van Gattuso. Bij de club uit Florence krijgt de Italiaan onder meer Sofyan Amrabat en Franck Ribéry onder zijn hoede, mits het tweetal volgend seizoen ook nog bij Fiorentina speelt.

Bij Fiorentina moet Gattuso, die Giuseppe Iachini opvolgt, de weg omhoog weer gaan inzetten. De tweevoudig kampioen van Italië eindigde vorig seizoen op een teleurstellende dertiende plek in de Serie A.

Met Napoli was Gattuso lang op weg om zich te kwalificeren voor de Champions League. Op de állerlaatste speeldag viel die droom echter in duigen: Napoli morste punten tegen Hellas Verona, waardoor Juventus de vierde plek greep. Na de deceptie werd Gattuso op straat gezet. Eerder werd de voormalig international ontslagen bij jeugdliefde AC Milan.