'PSV en Salzburg akkoord over lage transfersom voor Braziliaan'

'PSV en Salzburg akkoord over lage transfersom voor Braziliaan'

25-05-2021 18:28
1

PSV en Red Bull Salzburg zijn akkoord over een transfer van André Ramalho. Met dat nieuws pakt het Eindhovens Dagblad dinsdagmiddag uit. De Braziliaanse centrale verdediger wordt binnen afzienbare tijd gepresenteerd in het Philips Stadion.

Volgens de regionale krant zal PSV tweeënhalf miljoen euro neertellen voor de diensten van de 29-jarige stopper. Ramalho moet wel nog medisch gekeurd worden in Eindhoven, maar als dat geen problemen oplevert zal hij snel een contract gaan tekenen. De deal zou zo goed als rond zijn, omdat er een principeakkoord met de Oostenrijkers ligt. 

Met de aanstaande transfer komt vooral een wens van trainer Roger Schmidt in vervulling. De Duitser werkte bij Salzburg en bij Bayer Leverkusen al samen met Ramalho en ziet hem als een speler die extra ervaring aan de defensie toevoegt.

Daarnaast is het de bedoeling dat de Braziliaan van achteruit de opbouw van PSV kan versnellen en dat hij op een betrouwbare manier de rijen gesloten houdt. Bij Salzburg lukte hem dat aardig, want hij werd al zes keer kampioen met die club en fungeerde altijd als basisspeler. Dit seizoen kwam Ramalho ook in zes Champions League-groepsduels uit.