NAC Breda-supporter die tijdens ongeregeldheden onwel werd is overleden

NAC Breda-supporter die tijdens ongeregeldheden onwel werd is overleden

25-05-2021 16:11
7

Een supporter van NAC Breda die zondag onwel werd tijdens de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen NEC, is overleden. Dat meldt het fan-account Fanzine De Rat op Twitter. Reanimatie door medesupporters, de politie en de ambulance mocht niet baten.

'Zondag liep hij nog door het vak met een volle tray bier en nu is hij dood', schrijft De Rat. Volgens het medium werden de ME'ers die de hulpverleners en de man beschermden tijdens het reanimeren belaagd. 'De omstandigheden waaronder de reanimatie heeft plaatsgevonden zijn barbaars, laten de heethoofden dit bericht dan ook in zich opnemen en zich diep diep diep kapot schamen. Een man die vecht voor zijn leven bekogelen met stenen en fakkels, daar past alleen de zwaarste straf bij', zo klinkt het.

Na afloop van de wedstrijd NAC - NEC liepen de gemoederen flink op bij een aantal Bredase fans. Er werd met van alles gegooid naar de politie, waaronder hekken. Tot dusver zijn zes personen aangehouden. Volgens De Rat had de man die is overleden niets te maken met de rellen. Hij was op weg naar huis, toen hij inelkaar zakte.