Ronaldo verrast met Insta-post: 'Heb al mijn doelen in Italië bereikt'

Ronaldo verrast met Insta-post: 'Heb al mijn doelen in Italië bereikt'

25-05-2021 12:50
4

Cristiano Ronaldo heeft de geruchten over een vertrek bij Juventus verder aangewakkerd. De Portugese ster van Juventus stelt in een uitgebreide reactie op Instagram dat hij al zijn doelen in Italië heeft bereikt.

Hoewel hij nog een contract heeft tot medio 2022 in Turijn, schrijven Italiaanse media al weken over een mogelijke breuk tussen de 36-jarige aanvaller en La Vecchia Signora. Hij doet zelf een duit in het zakje door terug te kijken op zijn tijd bij Juventus, dat dit seizoen teleurstellend als vierde eindigde in de Serie A.

'We hebben dit jaar de titel niet kunnen winnen, de verdiende felicitaties zijn voor Internazionale', aldus Ronaldo. 'Ik moet wel op waarde schatten wat we dit seizoen hebben bereikt met Juventus, collectief en individueel. De Italiaanse Super Cup, de Coppa Italia en de topscorerstitel. Dat laatste maakt me gelukkig, zeker omdat het zo lastig is die te veroveren in een land waar je nooit makkelijk wint.'

'Met deze prestaties heb ik mijn doelen bereikt die ik mezelf had gesteld op mijn eerste dag in Italië: het kampioenschap, de beker en de Super Cup, en ook de titels Speler van het Jaar en topscorer in dit fantastische voetballand vol met fantastische spelers, gigantische clubs en een geheel eigen voetbalcultuur', vervolgt de voormalig speler van Manchester United en Real Madrid.

Ronaldo toont zich tevreden. 'Ik ben heel trots op wat de laatste dagen is opgesomd: kampioen in Engeland, Spanje en Italië; bekerwinnaar in Engeland, Spanje en Italië; Super Cup-winnaar in Engeland, Spanje en Italië; Speler van het Jaar in Engeland, Spanje en Italië; Topscorer in Engeland, Spanje en Italië; meer dan honderd doelpunten voor één club in Engeland, Spanje en Italië.'

'Niets komt in de buurt van het gevoel dat ik mijn sporen heb achtergelaten in de landen waar ik heb gevoetbald', besluit de Portugees, die in de laatste wedstrijd tegen Bologna op de bank werd gehouden door coach Andrea Pirlo.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)