'FC Barcelona bekijkt deal van maximaal 15 miljoen euro met AZ'

'FC Barcelona bekijkt deal van maximaal 15 miljoen euro met AZ'

25-05-2021 08:28
5

Owen Wijndal mag zich in de belangstelling verheugen van FC Barcelona, meldt AS. De linksback van AZ zou in beeld zijn om de stand-in en op termijn de vervanger te worden van Jordi Alba.

De Spaanse sportkrant haalt aan dat Mino Raiola de zaakwaarnemer is van Wijndal. De spelersmakelaar heeft een goede relatie met Barça-preses Joan Laporta. De Catalanen waren aanvankelijk van plan om de zeventienjarige Alejandro Balde door te schuiven naar het eerste elftal, maar de club lijkt het nu toch wat te vroeg te vinden voor het grote talent uit de jeugdopleiding.

Nu wil Barcelona mogelijk Wijndal klaarstomen om de erfenis van Alba op zich te nemen. De 32-jarige Spanjaard heeft nog een contract tot medio 2024 in Camp Nou. Momenteel vertolkt Junior Firpo de rol van stand-in, maar hij kan niet overtuigen en mag vertrekken. Een transfer van Firpo, voor wie twee seizoenen geleden nog achttien miljoen euro werd betaald, is wel noodzakelijk om ruimte te maken voor de komst van een nieuwe back.

15 miljoen
Wijndal ligt volgens AS op poleposition. De Primera División-grootmacht hoopt hem door de goede relatie met Raiola voor minder dan vijftien miljoen euro over te kunnen nemen van AZ. De Oranje-international is een oude bekende van Ronald Koeman, al is de toekomst van de trainer nog onduidelijk. De laatste weken werd Wijndal ook in verband gebracht met Ajax, mede door de uitspraken van directeur Marc Overmars en aanvoerder Dusan Tadic.

Diario Sport schoof maandag nog Robin Gosens (Atalanta Bergamo), Angeliño (RB Leipzig) en José Gayá (Valencia) naar voren als mogelijke nieuwe vleugelverdedigers van Barça.