Niet Clement, niet Kompany maar Blessin bekroond tot beste trainer seizoen '20-'21

Niet Clement, niet Kompany maar Blessin bekroond tot beste trainer seizoen '20-'21

24-05-2021 22:06
31

Alexander Blessin heeft zijn opzienbarende intrede in het Belgische voetbal bekroond met de onderscheiding voor Beste Trainer van het Jaar. Op het Gala van de Profvoetballer troefde de trainer van KV Oostende collega's Philippe Clement en Vincent Kompany af.

Op papier zouden die laatste twee misschien als grotere kanshebbers gezien zijn, aangezien zij aan de slag waren bij topclubs Club Brugge en RSC Anderlecht. Het onderstreept de verdienste van Blessin des te meer. Van bij speeldag één verwende de Duitser het publiek, Oostends én daarbuiten, met fris, aanvallend voetbal.

Gezien zijn verleden bij RB Leipzig staat de Gegenpressing centraal in de spelfilosofie van Blessin. Die aspecten kreeg hij verbazend snel in zijn elftal geslepen. Lange tijd leek KVO zelfs in de running voor de Champions Play-Off, maar in het slot van de reguliere competitie moesten de kustjongens nipt het onderspit delven. Ook een trede lager wist Oostende geen Europees ticket af te dwingen. Dat neemt de klasse van Blessin echter niet weg.

Zo grijpen Clement, een vaste waarde in deze verkiezing, en Kompany naast de bekroning. Terwijl die eerste Club Brugge naar een tweede landstitel op rij loodste, slaagde de voormalige captain van Manchester City erin om de jonkies van RSC Anderlecht naar de top-vier te stuwen.