Arsenal loopt Europees voetbal mis door last-minute goal van Bale

23-05-2021 18:58

Arsenal is op de laatste speelronde een plek in de Conference League misgelopen. Tottenham Hotspur leek punten te verspelen bij Leicester City, maar won in extremis en speelt volgend seizoen in het derde Europese clubtoernooi. Tottenham eindigt als zevende, Arsenal valt buiten de boot.

Arsenal - Brighton 2-0
Arsenal wist dat alleen een zege op Brighton & Hove Albion voldoende was om plaats zeven te bemachtigen. Die geeft recht op een plek in de Conference League. De eerste helft leverde amper spektakel op. De enige kans die Arsenal noteerde was na 44 minuten van Emile Smith Rowe. Ook Brighton wist amper gevaar te stichten.

Kort na de onderbreking opende Arsenal de score via recordaankoop Nicolas Pépé. Toen Pepe er ook nog 2-0 van maakte, leek een Conference League-ticket binnen. Arsenal was afhankelijk van Tottenham, dat in de achtervolging moest bij Leicester.

Tottenham stond lang op achterstand en leek buiten de boot te vallen, maar door goals van Davinson Sánchez en Gareth Bale sluit de ploeg het seizoen alsnog af als nummer zeven. Arsenal eindigt als nummer acht.

West Ham - Southampton 3-0
Ook West Ham United heeft een plek in Europa bemachtigd. The Hammers mogen zich door een 3-0 overwinning op Southampton melden in de Europa League. De overwinning van West Ham kwam relatief eenvoudig tot stand. In een tijdsbestek van drie minuten nam West Ham afstand van Southampton. Pablo Fornals scoorde na een half uur en deed dat drie minuten later opnieuw. Vlak voor tijd besliste Declan Rice de wedstrijd.