Bochum en Fürth promoveren na spannende slotdag, feestmiddag voor Lukaku

Bochum en Fürth promoveren na spannende slotdag, feestmiddag voor Lukaku

23-05-2021 17:28

VfL Bochum en Greuther Fürth nemen de Bundesliga-plekken van Schalke 04 en Werder Bremen over. Bochum heeft zich zondag tot kampioen van de Tweede Bundesliga gekroond en keert na elf jaar terug op het hoogste niveau: Fürth heeft Holstein Kiel naar plek drie verdrongen en mag het na acht jaar opnieuw proberen in de Bundesliga.

VfL Bochum-SV Sandhausen 3-1
Greuther Fürth-Fortuna Düsseldorf 3-2

Holstein Kiel-SV Darmstadt 98 2-3
Bochum had nog één puntje nodig om definitief zeker te zijn van promotie en deed wat het moest doen. De thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen werd – dankzij late treffers van Anthony Losilla en Albert Zulj – zelfs met 3-1 gewonnen, waardoor het kampioenschap een feit was. Holstein Kiel begon op plek twee aan de voetbalmiddag, maar de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 liep uit op een deceptie. Janni Luca Serra leek zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd richting de Bundesliga te schieten, maar Darmstadt sloeg in de tweede helft bikkelhard terug: de late treffer van Fin Bartels kwam te laat en de wedstrijd eindigde in 2-3.

Greuther Fürth was om 15.30 nog de nummer drie, maar werd uiteindelijk de lachende derde. De ploeg van Stefan Leitl speelde een halve wedstrijd lang met één man minder tegen Fortuna Düsseldorf en kwam twee keer op achterstand, maar toonde veerkracht. Dickson Abiama werd vlak voor tijd de held van de middag met zijn winnende 3-2. Holstein Kiel is het kind van de rekening geworden, maar krijgt nog een herkansing in de play-offs tegen 1. FC Köln, de nummer zestien van de Bundesliga.

Internazionale-Udinese 5-1
De kampioen van de Serie A heeft zijn seizoen in stijl afgesloten. De thuiswedstrijd tegen Udinese ging nergens meer om, maar eindigde in een klinkende overwinning, met vijf verschillende doelpuntenmakers: Ashley Young, Christian Eriksen, Lautaro Martínez, Ivan Perisic én Romelu Lukaku. De vice-topscorer van de Serie A is op 24 treffers geëindigd. Roberto Pereyra redde in de slotfase de eer voor de thuisploeg.