Grote hervormingen: 'Standard dreigt ook Siquet en Bastien te verliezen'

Grote hervormingen: 'Standard dreigt ook Siquet en Bastien te verliezen'

24-05-2021 10:15
9

Standard heeft een dramatisch seizoen achter de rug en slaagde er niet in om een Europees ticket voor volgend seizoen te boeken. Financieel heeft de club het ook niet al te breed, wat komende zomer voor grote spelersveranderingen kunnen zorgen.

Eerder raakte al bekend dat Standard afscheid wil nemen van overbodige pionnen zoals Duje Cop, Joachim Carcela en Eddy Sylvestre. Zij zullen echter niet de enigen zijn en ook enkele belangrijke spelers kunnen nog verhuizen. Ook Samuel Bastien en Hugo Siquet kunnen volgens La Dernière Heure vertrekken.

Bastien heeft een matig seizoen achter de rug en kan niet rekenen op veel belangstelling, maar heeft wel nog maar een contract tot het einde van volgend seizoen. De Rouches zullen – als ze nog wat geld willen verdienen aan Bastien – hem dus moeten verkopen of zijn contract openbreken.

Daarnaast dreigt ook Siquet de club te verlaten. Hij brak dit seizoen helemaal door bij de Rouches en speelde zich daarmee in de kijker van verschillende ploegen. Volgens de eerder genoemde Waalse bron hebben dan ook flink wat clubs hun interesse al kenbaar gemaakt.