Wie is de 16-jarige Noah Mbamba van Club Brugge? Sterk en met lef

Wie is de 16-jarige Noah Mbamba van Club Brugge? "Sterk en met lef"

23-05-2021 14:30 Laatste update: 14:46
10

Volgens Het Laatste Nieuws staat de 16-jarige Noah Mbamba straks in de basis tegen KRC Genk. Maar wie is dat eigenlijk, horen wij u denken. VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Opleiding bij KRC Genk
Uitgerekend vandaag zou de 16-jarige verdediger in de basis staan. Hij begon op 9-jarige leeftijd met voetballen bij FC Vilvoorde, dicht bij zijn woonplaats Elsene. Daarna trok hij naar KV Woluwe-Zaventem en uiteindelijke haalde KRC Genk hem naar de Jos Vaessen Academy. Daar genoot hij twee jaar van zijn opleiding, tot hij vorig jaar vertrok richting Brugge. 

Start bij Club Brugge
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij zou aantreden bij de U18 van Club Brugge. Al snel werd echter duidelijk dat deze jongen veel in zijn mars had. Hij maakte dan ook op 23 januari 2021 zijn debuut bij Club NXT tegen Lierse Kempenzonen. 

Snelle doorstroom en profiel
Hij speelde sinds zijn debuut 11 wedstrijden. Ook werd hij al eens geselecteerd door Clement voor de eerste wedstrijd van de Play-Offs. Mbamba heeft een interessant profiel. Hij staat normaal gezien centraal vanachter en is linksbenig;). Het is een sterke speler, die ook nog eens snel is.