'RSC Anderlecht vindt versterking bij Clermont Foot en denkt aan Zedadka'

'RSC Anderlecht vindt versterking bij Clermont Foot en denkt aan Zedadka'

22-05-2021 22:31 Laatste update: 23:12
9

RSC Anderlecht mag zich volgend seizoen opmaken voor een seizoen met Europees voetbal, maar zal ook in de competitie nog net wat beter voor de dag willen komen. Het zoekt naar versterking en hoopt die gevonden te hebben in de vorm van Akim Zedadka.

Het Franse FootMercato is ervan overtuigd dat Anderlecht het vizier heeft gericht op Zedadka. De 25-jarige rechtsachter speelt momenteel in de Franse Ligue 2 bij Clermont Foot 63 en werd recent nog verkozen tot de beste rechtsachter van de Ligue 2.

Zedadka speelde ook een belangrijke rol in de promotie naar de Ligue 1 en kan in principe dus volgend seizoen op het hoogste niveau in Frankrijk uitkomen. Toch bestaat de kans dat hij vertrekt bij Clermont Foot en ingaat op het aanbod van Anderlecht, waar hij naar verluidt bijzonder door gecharmeerd is.

Anderlecht is echter niet de enige ploeg die interesse toont, want Zedadka staat ook op het lijstje van Montpellier, Stade Brest, Girondins de Bordeaux en Olympique Marseille. Bij Anderlecht lijkt hij de vervanger van Amir Murillo te worden, die al langer wordt gelinkt aan een vertrek.