'Charleroi heeft beslissing genomen over Botaka, Berahino en Benavente'

'Charleroi heeft beslissing genomen over Botaka, Berahino en Benavente'

22-05-2021 21:34
0

Na een uiteindelijk teleurstellend seizoen zal Charleroi het volgend seizoen over een andere boeg gooien. Het nam afscheid van Karim Belhocine en heeft met Edward Still een nieuwe trainer. Ook de spelersgroep wordt onder handen genomen.

Zo zal Still deze zomer samen met Charleroi nog afscheid moeten nemen van enkele spelers. De club heeft namelijk besloten om niet langer door te gaan met huurlingen Jordan Botaka (KAA Gent), Saido Berahino (Zulte Waregem) en Cristian Benavente (Pyramids FC). Dat meldt Sudinfo.

Charleroi heeft besloten om de aankoopoptie in het huurcontract van Botaka niet te lichten, al zou die niet al te hoog zijn. Botaka begon ook goed aan zijn periode bij Charleroi, maar verloor zijn basisplek in het slot. Bij Gent moet hij afrekenen met de concurrentie van Alessio Castro-Montes en lijkt een basisplek er niet in te zitten.

Ook de toekomst van Berahino is bijzonder onduidelijk. De aanvaller wist zich nooit door te zetten bij Charleroi en speelde uiteindelijk amper 1100 minuten voor de club, omgerekend iets meer dan twaalf partijen. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en één assist. Ook een terugkeer bij Essevee lijkt moeilijk te liggen na zijn geforceerd vertrek bij de club.

Benavente werd aanvankelijk gehuurd door Antwerp FC, maar wist zich daar niet door te zetten. Ook een terugkeer naar ex-club Charleroi hielp niet. Hij speelde uiteindelijk maar drie partijen voor de Carolo's en zat in het seizoensslot zelfs niet meer in de selectie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie