Club Brugge categoriek tegen Play-Offs, KRC Genk gaat in verweer

Club Brugge categoriek tegen Play-Offs, KRC Genk gaat in verweer

22-05-2021 20:30
21

Bij Club Brugge ging het voor de titelwinst, maar ook daarna nog steeds over de Play-Offs. De puntendeling is al langer een heikel punt bij de landskampioen. Het blijft voor discussie zorgen in ons land.

Onder andere Ruud Vormer, Philippe Clement, Bas Dost en Bart Verhaeghe lieten zich al kritisch uit over de Play-Offs en vooral de puntendeling. Daar komt nu ook manager Vincent Mannaert bij. "Club Brugge is tegen de Play-Offs", zegt hij klaar en duidelijk bij Het Nieuwsblad.

Al zag hij ook een positief punt: de huidige vorm van de Play-Offs is volgens hem de beste. "Vier ploegen die om de titel strijden en vier andere om een Europees ticket zorgt ervoor dat acht in plaats van zes ploegen nog echt ergens om spelen", klinkt het.

Bij Club Brugge wil men al langer af van de Play-Offs en ook nu doet Mannaert een oproep naar de andere Belgische clubs. Hij vindt namelijk dat de Play-Offs niet voor verbetering hebben gezorgd in het Belgische voetbal. "Ze moesten ons voetbal hoogstaander en financieel gezonder maken. Maar ik stel alleen vast dat het omgekeerde is bereikt", geeft hij aan.

Limburgse mening
KRC Genk is al langer voorstander van de Play-Offs en lijkt niet meteen van plan om ook afstand te willen nemen van de huidige formule. Dat blijkt uit uitspraken van voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws. "Ik blijf de halvering van de punten een verdedigbaar systeem vinden", geeft hij aan.

Volgens hem houdt de puntendeling de competitie namelijk spannender tot op de laatste speeldagen. "Het is een manier om heel veel ploegen heel lang scherp te houden. En 'in the end' blijkt meestal toch dat de winnaar van de reguliere competitie ook de kampioen is", besluit Croonen.