Atlético Madrid pakt Primera División-titel na comeback tegen Real Valladolid

22-05-2021 19:53 Laatste update: 20:10
10

Atlético Madrid is de Spaanse kampioen van het seizoen 2020/2021. De ploeg van trainer Diego Simeone won met 1-2 op bezoek bij Real Valladolid en mag de champagne gaan ontkurken.

Real Valladolid - Atlético Madrid 1-2
De Atlético Madrid-spelers kunnen feestvieren na een 1-2 overwinning op bezoek bij Real Valladolid. De La Liga-titel is binnen, maar makkelijk ging het niet. Los Rojiblancos kwamen in de eerste helft op achterstand. Óscar Plano soleerde richting het doel van Jan Oblak en verschalkte de Atlético-doelman in de korte hoek.

Na rust draaide Atlético de wedstrijd om. Het kwam op gelijke hoogte via Ángel Correa en niet veel later was het Luis Suárez die de bevrijdende tweede treffer maakte voor zijn ploeg. Aangezien Real op dat moment op achterstand stond tegen Villarreal, kon het feestje vervroegd losbarsten in het rood-witte gedeelte van Madrid.

Atlético moet nog wel even wachten op de beker. In overleg met de Spaanse voetbalbond is besloten de huldiging niet in het stadion van Valladolid te houden, omdat die ploeg door de nederlaag gedegradeerd is. Maandag ontvangt Atlético de beker bij het hoofdkantoor van de Spaanse voetbalbond.

Real Madrid - Villarreal 2-1
Real Madrid had de hulp nodig van Atlético om nog kampioen te kunnen worden, maar die hulp kwam er niet. Real kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Yéremi Pino, die Thibaut Courtois verschalkte.

Real probeerde het wel in de tweede helft, maar écht gevaarlijk werd het nauwelijks. Even dacht Karim Benzema de spanning terug te brengen, maar na inmenging van de VAR werd zijn doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor tijd pikte de Fransman alsnog zijn doelpuntje mee, en hoe. Hij liet Villarreal-keeper Gerónimo Rulli volslagen kansloos met een schot in de kruising. Real pakte zelfs de overwinning nog na een doelpunt van Luka Modric.

Eibar - FC Barcelona 0-1
Lionel Messi heeft het seizoen met zijn FC Barcelona winnend afgesloten. Het ging echter met héél veel moeite op bezoek bij Eibar. Vlak voor tijd maakte Antoine Griezmann de winnende treffer, maar als er één ploeg recht had gehad op de overwinning was het toch echt Eibar. Vooral in de eerste helft was Eibar verreweg de beste ploeg op het veld.