VP’s Elftal van het Seizoen: beste linkermiddenvelder uit de JPL

VP’s Elftal van het Seizoen: beste linkermiddenvelder uit de JPL

23-05-2021 10:00 Laatste update: 14:44
2

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze zevende aflevering: de beste linkermiddenvelder.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Noa Lang (Club Brugge)
Club Brugge nam een gok toen het Noa Lang voor enkele miljoenen aantrok. De Nederlander had een kwalijke reputatie en amper ervaring op het hoogste niveau. De transfer bleek echter een schot in de roos. Lang denderde over onze voetbalvelden met goals en assists en had een groot aandeel in het kampioenschap van Club Brugge. Een vertrek door de grote poort lijkt aanstaande, of blijft de Nederlander toch nog een extra seizoen?Theo Bongonda (KRC Genk)
Na enkele omzwervingen laat Theo Bongonda bij Genk zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. De vaardige dribbelaar creëert kansen alsof het een lieve lust is. Zijn cijfers liegen er niet om, dit seizoen was Bongonda betrokken bij 25 doelpunten. Naar eigen zeggen is dat meer dan genoeg om een plekje bij de Rode Duivels te bemachtigen. Die droom lijkt de koelkast in te mogen, de droom om deze zomer in een topcompetitie aan de slag te gaan lijkt iets waarschijnlijker.

Nikola Storm (KV Mechelen)
Uitblinken bij een kleinere club is niet altijd even makkelijk. Nikola Storm deed echter net dat. Met elf goals en vijf assists was Storm een belangrijk deel in de Mechelse wederopstanding dit seizoen. Lijkt perfect op zijn plaats te zitten bij KVM. Het belooft alvast voor volgend seizoen, ontbindt Storm dan helemaal zijn duivels? De tijd zal het uitwijzen.Kamal Sowah (OH Leuven)
OH Leuven was lange tijd één van de grote revelaties dit seizoen. De promovendus liet bij momenten flitsend voetbal zien en had dat vooral te danken aan een geweldig trio voorin. Het goudhaantje van dat trio is de 21-jarige Kamal Sowah. De Ghanees, uitgeleend door Leicester City, pikte het niveau in 1A vrijwel meteen op. Vooral zijn loopvermogen was indrukwekkend.

Paul Mukairu (RSC Anderlecht)
Paul Mukairu is niet altijd basisspeler bij Anderlecht. De 21-jarige Nigeriaan staat desondanks toch in de belangstelling van menig topclub. Het zegt veel over zijn kwaliteiten. Mukairu moet nog wat werken aan zijn efficiëntie maar liet al meermaals zien over kwaliteiten te beschikken die gewaardeerd worden in het hedendaagse voetbal.

Welke linkermiddenvelder vond jij de beste van het JPL-seizoen 2020-2021? Laat het weten via de poll en in de reacties!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie