Premier League-droom van Danjuma en Bournemouth spat uiteen

Premier League-droom van Danjuma en Bournemouth spat uiteen

Gepubliceerd: zaterdag 22 mei 2021 om 15:41za 22-05-2021 om 15:41

Laatste update: zaterdag 22 mei 2021 om 15:48za 22-05-2021 om 15:48

Niet Bournemouth, maar Brentford speelt over een week de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. De ploeg van ex-Club Brugge speler Arnaut Danjuma Groeneveld lag op koers voor de finale, maar Brentford zette een knappe comeback in en gaat door.

Door een goal van Danjuma in de eerste wedstrijd had Bournemouth de beste papieren om door te gaan naar de finale. Toen de Nederlander ook in de return de openingsgoal voor zijn rekening nam, was de eindstrijd in zicht.

Maar de wedstrijd kantelde al vroeg. Ivan Toney schoot raak vanaf de stip en daarna moest Bournemouth verder met tien man toen Chris Mepham rood kreeg. Daarna was Brentford de bovenliggende partij. Van de man-meer-situatie werd pas in de tweede helft geprofiteerd. Vitaly Janelt zorgde in de rebound na de rust voor de voorsprong voor Brentford.

Zoals wel vaker in play-off-voetbal stond de wedstrijd bol van de spanning. Bournemouth had een finaleplek zeker nog niet opgegeven, maar kreeg in de slotfase toch de deksel op de neus toen Marcus Forss voor de 3-1 zorgde. Bournemouth kon daar niets meer tegenoverstellen.

De finale wordt volgende week zaterdag op Wembley gespeeld. Brentford weet rond 21.15 uur tegen wie het speelt: Swansea City of Barnsley.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws