Aimé Antheunis lag zes weken in coma: “Ik heb geluk gehad”

Aimé Antheunis lag zes weken in coma: “Ik heb geluk gehad”

22-05-2021 15:29
1

Ex-bondscoach Aimé Antheunis is erg ziek geweest. Antheunis is herstellende van zijn corona-besmetting. Door die besmetting lag hij maar liefst zes weken in coma. “Als je zes weken in coma ligt, dan weet je genoeg”, vertelde Antheunis op VTM Nieuws.  

De ex-bondscoach beseft dat hij door het oog van de naald is gekropen. “Als ze naar u thuis bellen en zeggen dat je morgen misschien niet meer gaat halen, dan slik je toch even.” Antheunis had ook nog een boodschap voor het personeel in de zorg. “Een jaar terug applaudisseerden mensen nog voor het personeel in de zorg, waarom nu niet meer? Ik vind dat die mensen dat nu nog meer verdienen dan voordien. Het zijn helden.”

Antheunis had het in het gesprek uiteraard ook over het aankomende EK voetbal. “Iedereen verwacht dat we zomaar zullen winnen, maar zo simpel is het niet. We hebben een goede lichting, maar we hangen af van onze toppers. Lukaku, De Bruyne,... .” Hij ziet ook één bepaalde kwetsbare positie. “Ik vrees voor onze verdediging zonder Kompany, maar we hebben een wereldkeeper.”