'Mourinho aast weer op Weghorst: Roma wil onderhandelen met Wolfsburg'

'Mourinho aast weer op Weghorst: Roma wil onderhandelen met Wolfsburg'

22-05-2021 14:47

José Mourinho wil Wout Weghorst naar AS Roma halen. Dat schrijft de Gazzetta dello Sport zaterdagochtend. De Portugese manager is bijzonder gecharmeerd van de spits uit Borne.

Als manager van Spurs informeerde Mourinho al eens bij VfL Wolfsburg naar de beschikbaarheid van Weghorst, maar toen kwam het niet van een transfer. Als eindverantwoordelijke bij de Giallorossi probeert The Special One het nog maar een keer: de Gazzetta weet dat de Nederlandse aanvalsleider er heel goed op staat.

Roma is namelijk op zoek naar een nieuwe spits om Edin Dzeko, die in de herfst van zijn carrière zit en waarschijnlijk zal vertrekken, een waardige opvolger te kunnen geven. Volgens de roze sportkrant wordt de waarde van Weghorst op zo'n dertig miljoen euro geschat, maar verwachten de Romeinen dat ze dat bedrag nog wel omlaag kunnen krijgen.

De cijfers van de spits uit Borne in de Bundesliga zijn indrukwekkend. In 112 wedstrijden scoorde hij zestig keer voor Die Wölfe en dat leverde hem al een plekje in de voorselectie van Oranje voor het EK op. Met een definitieve uitverkiezing voor het keurkorps van De Boer en wellicht een mooie transfer, staat er voor Weghorst een mooie zomer voor de deur.