Kums (KAA Gent): “Het is een heel raar seizoen geweest, voor iedereen”

Kums (KAA Gent): “Het is een heel raar seizoen geweest, voor iedereen”

22-05-2021 13:29
3

Sven Kums neemt het zaterdag met KAA Gent op tegen KV Mechelen. Een duel met grote inzet. Namelijk een ticket voor de voorrondes van de Conference League. Voor Gent kan het een troostprijs zijn na een turbulent seizoen. Het moet wel winnen zaterdag, want bij elke andere uitslag is dat ticket voor Malinwa. 

Sven Kums, één van de ervaren rotten bij Gent, geeft alvast aan geen last te hebben van stress. “Het is opnieuw van moeten, maar het is in deze play-offs best wel rustig geweest in de groep. Ik zie niet veel druk, dus we kunnen op een normale manier naar de match toeleven”, vertelde hij op de persconferentie. Kums ziet het Europese ticket ook enkel als een troostprijs. “Het kan een troost zijn, maar ons seizoen zal nooit helemaal gelukt zijn als we het zaterdag halen. Het is een heel raar seizoen geweest, voor iedereen.”

Kums weet ook dat het zeker niet makkelijk zal zijn om te gaan winnen op het veld van KV Mechelen. “Het is de meest constante ploeg in deze play-offs. In onze thuismatch hebben ze het ons ook moeilijk gemaakt. Het is een ploeg die veel inzet koppelt aan voetballend vermogen.” Maar bij Gent zijn ze er fysiek en mentaal klaar voor volgens Kums.  “Ik denk niet dat je kan zien dat de ploeg fysiek niet in orde zou zijn. We hebben drie wedstrijden gespeeld met dezelfde basiself, telkens met amper twee dagen tussen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie