'Schalke 04 wil Anderlecht verlossen van overbodige speler'

'Schalke 04 wil Anderlecht verlossen van overbodige speler'

22-05-2021 11:38
5

Vincetn Kompany plaatste Bart Verbruggen aan de start van de Champions Play Offs in doel. Voor de buitenwereld was het een verrassing volgens insiders was dat proces al lang bezig. Zo verzeilde Timon Wellenreuther op de bank. De Duitse doelman kon Kompany nooit echt overtuigen, hij was geen puntenpakker. Wellenreuther zou in de belangstelling staan van Schalke 04.

Timon Wellenreuther kwam deze zomer transfervrij over van het Nederlandse Willem II. De doelman was de doublure voor Hendrik Van Crombrugge maar mocht algauw spelen door een blessure voor Van Crombrugge. Wellenreuther toonde zich niet al te betrouwbaar in zijn voetenspel. Ook op zijn lijn pakte hij geen punten. Kompany plaatste Wellenreuther uit de ploeg voor de jonge doelman Verbruggen.

Volgens het Duitse Sport 1 heeft Schalke 04 interesse in de diensten van Timon Wellenreuther. De doelman zit in Brussel op een zijspoor en mag de club verlaten. Bij Schalke zou hij kans maken op de rol van eerste keeper. Naast Schalke 04 zouden er nog twee clubs azen op de diensten van Wellenreuther. Hij ligt nog tot medio 2024 onder contract in Brussel en Schalke 04 is een ex-club van hem. De ploeg van Benito Raman zakte naar de Duitse tweede klasse en heeft niet al te veel geld om zich te versterken. Wellenreuther is geen dure vogel en heeft geen toekomst meer bij Anderlecht.