Geschiedenis geeft Anderlecht voordeel van de twijfel tegen Antwerp

Geschiedenis geeft Anderlecht voordeel van de twijfel tegen Antwerp

21-05-2021 16:30
3

Antwerp en Anderlecht strijden in een rechtsreeks duel om de derde plek en het bijhorende gunstigere Europese ticket. De Brusselaars hebben aan een puntje genoeg, de recente geschiedenis kan het vertrouwen van Vincent Kompany sterken.

Sinds de terugkeer van Antwerp op het hoogste niveau speelden beide clubs namelijk elf keer tegen elkaar. Daarvan verloor Anderlecht slechts twee wedstrijden, de laatste verliespartij dateert van september 2019.

Ook dit seizoen is Anderlecht nog ongeslagen tegen Antwerp. In de play-offs werd er 2-2 gelijkgespeeld. In de reguliere competitie won Anderlecht tweemaal. In eigen huis werd het 1-0, in Antwerpen won Anderlecht met straffe 1-4 cijfers.

De Antwerp-supporter kan zich mogelijk wel optrekken aan het feit dat de club nog nooit een play-off wedstrijd verloor tegen Anderlecht. Drie keer speelden beide clubs tegen elkaar in de play-offs. Twee keer werd er gelijkgespeeld, één keertje won Antwerp. Anderlecht wacht dus nog steeds op zijn eerste play-off overwinning tegen Antwerp, al zal Kompany zondag ongetwijfeld genoegen nemen met het nodige puntje.