VP’s Elftal van het Seizoen: de beste rechtermiddenvelder uit de JPL

VP’s Elftal van het Seizoen: de beste rechtermiddenvelder uit de JPL

21-05-2021 10:00 Laatste update: 22-05-2021 15:15
7

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze vijfde aflevering: de beste rechtermiddenvelder.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Junya Ito (KRC Genk)
Een onmisbaar deel van de gouden voorhoede bij KRC Genk. Met zijn snelheid, dribbelvaardigheid en doelgerichtheid is Junya Ito een gesel voor elke verdediging. Zijn cijfers liegen er niet om. Dit seizoen was de Japanner al betrokken bij 26 doelpunten.

Ali Gholizadeh (Charleroi)
Doelpunten en assists, Ali Gholizadeh deelt uit alsof het een lieve lust is. De Iraniër scoorde acht keer dit seizoen en liet ook zes assists optekenen. Daarmee hoort hij bij de meest productiefste spelers uit onze competitie. Zeker niet slecht voor een speler voor wie Charleroi zijn eerste buitenlandse club is.

Yari Verschaeren (RSC Anderlecht)
Geplaagd door blessures dit seizoen, zijn talent is echter onmiskenbaar. Verschaeren toonde dit seizoen dat hij nog steeds bij de grootste Belgische talenten hoort als hij volledig fit is. Waar hem in het verleden een gebrek aan efficiëntie werd verweten scoort Verschaeren na zijn blessure aan de lopende band. Trekt het Anderlecht-product die goede lijn door in de toekomst?

Serge Tabekou (Moeskroen)
Zijn club mag er dan wel niet in geslaagd zijn de degradatie af te wenden, op zijn eigen prestaties kan Serge Tabekou tevreden terugblikken. In moeilijke omstandigheden uitblinken, Dat is er niet velen gegeven. Heeft op zijn 24ste al heel wat watertjes doorzwommen. Met zijn kwaliteiten mag hij hoger mikken dan 1B, wie geeft deze aanvaller een nieuwe kans?

Charles De Ketelaere (Club Brugge)
Misschien wel het allergrootste Belgische talent dat er rondloopt op onze voetbalvelden. Charles De Ketelaere brak dit seizoen helemaal door en groeide uit tot een steunpilaar in de kern van Philippe Clement. Kan met zijn polyvalentie op verschillende posities uit de voeten maar zal in dit elftal op de rechterkant worden uitgespeeld.

Mehdi Carcela (Standard)
Zijn beste seizoen was het zeker niet, voetballen kan Mehdi Carcela echter nog steeds uitstekend. Qua intrinsiek talent één van de beste op onze velden, jammer dat het er niet altijd volledig uitkomt. Op een goede dag heeft Carcela op zijn 31ste echter nog steeds de kwaliteiten om eender welke verdediging in onze competitie het vuur aan de schenen te leggen.

Welke rechtermiddenvelder vond jij de beste van het JPL-seizoen 2020-2021? Laat het weten via de poll en in de reacties!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie