KRC Genk houdt titeldroom levendig en blikt Antwerp in met ruime cijfers

20-05-2021 20:15 Laatste update: 20:49
17

KRC Genk speelde donderdag tegen Royal Antwerp FC en het wist wat het moest doen om de titeldroom levendig te houden: winnen. En dat heeft het ook overtuigend gedaan. De Limburgers blikten Antwerp in met ruime 4-0 cijfers. Uitblinker van dienst was Kristian Thorstvedt. Hij maakte een hattrick.

Voor de confrontatie met Antwerp koos KRC Genk-trainer John  van den Brom voor de vertrouwde namen die vorige speeldag nog een late overwinning boekten op Anderlecht. Enkel verdediger Cuesta moest met een blessure verstek geven voor deze wedstrijd, Lucumi was zijn vervanger.

Franky Vercauteren daarentegen kon bij Antwerp weer beschikken over Dylan Batubinsika en Didier Lamkel Zé, beide heren werden fit verklaard nadat ze een negatieve coronatest konden afleggen. Zij begonnen echter op de bank. Voorts kwam de uit schorsing terugkerende Birger Verstraete opnieuw in de ploeg ten koste van Pieter Gerkens.

Vinnige start Genk
Het was duidelijk dat Genk-trainer John van den Brom zijn jongens het belang van deze wedstrijd had ingepeperd. De thuisploeg trok namelijk meteen na het startsignaal ten aanval en zette de Antwerpse verdediging goed vast. Munoz probeerde vanop de rechterkant enkele keren Onuachu te bereiken, maar de verdediging van Antwerp stond gedecideerd te spelen en kon voorkomen dat de Genkse topschutter echt gevaarlijk kon worden. Dat waren Bogonda en Ito wel: na 6 minuten kon hij van binnen de 16 meter uithalen, maar Butez verwerkte de bal in hoekschop. Voorts kon Ito nog een keertje dreigen, maar zijn schot zeilde over het doel.

Na twintig minuten kon Antwerp dan toch het evenwicht wat herstellen. Dit resulteerde na 27 minuten tot een reuzekans voor Hongla, deze talmde echter te lang voor op doel te besluiten…

En zoals het gaat in het voetbal wanneer je je kansen niet afmaakt, valt de goal aan de overkant.
Op slag van rust kan Thorstvedt uithalen na balverlies van Le Marchand en Genk op voorsprong trappen.

Thorstvedt trapt Antwerp knock-out
Genk kwam sterk uit de kleedkamer en na een flater van Butez wist Thorstvedt al vroeg in de tweede helft de 2-0 tegen het net te schieten. De veer bij Antwerp leek gebroken en iets voorbij het uur kon Thorstvedt zijn hattrick vervolledigen: boeken toe en 3-0 voor Genk. Dit was niet naar de zin van invaller Didier Lamkel Zé: hij ontsnapte aan rood nadat hij natrapte op MC Kenzie.

Twintig minuten voor tijd liet  Vandevoordt nog maar eens zijn klasse zien, met een schitterende reflex hield hij Mbokani van de 3-1.
Een kwartier voor tijd werd de eindstand op het bord getrapt: invaller Dessers werd perfect richting het doel van Butez gelanceerd en kon rustig de 4-0 in het doel plaatsen. In de slotfase voorkwam Seck nog erger voor Antwerp door in extremis nog een bal van de lijn te halen.
Zo eindigde de wedstrijd in een overtuigende 4-0 zege voor de Limburgers en houdt het de titeldroom levend.