Veel interesse voor KAA Gent-middenvelder: ‘Ook Lille meldt zich’

Veel interesse voor KAA Gent-middenvelder: ‘Ook Lille meldt zich’

20-05-2021 21:45 Laatste update: 27-05-2021 10:14
6

KAA Gent heeft geen al te best seizoen, maar maakt via de Europe Play-Offs nog steeds aanspraak op deelname aan Europees voetbal. Volgend seizoen willen de Buffalo's ongetwijfeld beter doen, maar dat dreigt zonder Niklas Dorsch te moeten gebeuren. De middenvelder kan vertrekken bij de club.

Ondanks het mindere seizoen van Gent had de club wel enkele uitblinkers in de eigen rangen. Daar was Dorsch er één van, die zich met zijn prestaties voor Gent én het beloftenelftal van de Duitse nationale ploeg heeft laten opmerken. Zo is hij volgens Kicker op het lijstje van onder andere Hertha BSC terecht gekomen.

De Duitse club ziet Sami Khedira aan het einde van het seizoen stoppen met voetballen en moet ook afscheid nemen van huurling Matteo Guendouzi. Om hun vertrek op te vangen denkt Hertha BSC aan de komst van onder andere Dorsch, die eerder ook al aangaf een vertrek naar een grote competitie te zien zitten.

Bij Gent is Dorsch de laatste weken zijn basisplek de laatste weken ook kwijtgeraakt aan een sterk presterende Roman Bezus en lijkt hij dus niet langer broodnodig te zijn. Toch zal Gent Dorsch niet zomaar laten gaan. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2024 en heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van zeven miljoen euro.

Update: Niet alleen Hertha Berlijn wordt genoemd voor Niklas Dorsch, maar ook Lille heeft zich naar verluidt gemeld voor de KAA Gent-middenvelder. De Franse landskampioen wil een vervanger voor mogelijke vertrekker Xeka.