Degradatie ontmoedigt Waasland-Beveren niet, aanleg van nieuwe oefenvelden in orde

Degradatie ontmoedigt Waasland-Beveren niet, aanleg van nieuwe oefenvelden in orde

20-05-2021 17:47 Laatste update: 17:53
2

Na enkele jaren op het randje leven is Waasland-Beveren dan toch afgegleden naar Eerste Klasse B. In de barragematchen voor behoud bleek RFC Seraing te sterk. Toch benadrukte het bestuur dat de continuïteit van de club behouden zal blijven. In dat opzicht is er al een eerste stapje gezet.

Via de eigen kanalen maakt Waasland-Beveren namelijk bekend dat er plannen zijn om de oefenterreinen grondig aan te pakken. Het heeft enkele maanden onderhandelen met de lokale overheden gekost, maar intussen is er witte rook. In totaal zal de fusieclub zo'n 200.000 euro investeren in het G-veld, waar de A-ploeg in de toekomst in perfecte omstandigheden moet kunnen trainen.

Bij Waasland-Beveren reageert men natuurlijk bijzonder opgetogen. CEO Antoine Gobin liet eerder al weten dat de degradatie het engagement van het nieuwe bestuur niet ondergraaft. Integendeel, het sportieve aspect staat niet boven de infrastructurele uitbouw van de club, klonk het in de nasleep van de domper tegen Seraing. Zo stelde Waasland-Beveren in tussentijd al een kersverse hoofdcoach aan: Marc Schneider.