De Bruyne grijpt naast grote onderscheiding, ploegmaat Dias wint

De Bruyne grijpt naast grote onderscheiding, ploegmaat Dias wint

20-05-2021 12:12

Rúben Dias is verkozen tot beste speler van het afgelopen Premier League-seizoen. De Portugese stopper laat daarmee onder meer Kevin de Bruyne en Harry Kane achter zich.

Ongeveer zevenhonderd Britse journalisten konden stemmen op wie de Premier League-speler van het jaar moest worden. Uiteindelijk is Dias dus als winnaar uit de bus gekomen. De 24-jarige stopper was dit seizoen één van de steunpilaren bij Manchester City, dat zich kroonde tot landskampioen en in de Champions League-finale staat.

In gesprek met de clubkanalen van Manchester City laat Dias weten dat hij erg blij is met de onderscheiding. "Het is enorm speciaal. Ik ben héél erg blij. Ik had het alleen niet kunnen doen zonder het succes van het team. Iedereen in de ploeg verdient deze prijs. Alleen daardoor kon ik - als verdediger - deze prijs winnen."

In 1989 werd een verdediger voor het laatst Speler van het Jaar in de hoogste Engelse competitie. Toen was Steve Nicol, toen speler van Liverpool, de gelukkige winnaar van de bokaal. Dias kwam afgelopen zomer voor 68 miljoen euro naar Manchester City, dat hem oppikte bij Benfica.