Big Sam vertrekt na Premier League-degradatie: Kan belofte niet maken

Big Sam vertrekt na Premier League-degradatie: "Kan belofte niet maken"

20-05-2021 12:07
4

Sam Allardyce vertrekt na dit seizoen bij het al gedegradeerde West Bromwich. Het contract van de 66-jarige manager liep nog tot medio 2022 door bij de club, alleen is de degradatie naar de Championship één van de redenen dat 'Big Sam' opstapt.

Via de clubkanalen maakt West Brom bekend dat Allardyce vertrekt bij de club. "Als ik zou blijven en we volgend seizoen weer zouden promoveren, dan is de verwachting dat ik nóg een seizoen doorga. Dat is helaas een belofte die ik in deze fase van mijn carrière niet kan maken", verklaart Allardyce.

In december werd Allardyce aangesteld als trainer van West Brom, dat er toen al niet erg goed voorstond in de Premier League. Het lukte de Engelsman dan ook niet om de club in de Premier League te houden, ondanks dat de ploeg wel punten pakte tegen onder meer Liverpool, Manchester United en Chelsea.

Zondag staat de laatste wedstrijd van Allardyce als trainer van West Bromwich Albion op het programma. The Baggies gaan dan op bezoek bij Leeds United, dat nog strijdt om een ticket voor de Conference League-voorrondes.