VP’s Elftal v/h Seizoen: de beste linksachter uit de Jupiler Pro League 2020-2021

VP’s Elftal v/h Seizoen: de beste linksachter uit de Jupiler Pro League 2020-2021

20-05-2021 09:30 Laatste update: 19:46
11

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze vierde aflevering: de beste linksachter.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Gerardo Arteaga (KRC Genk)
Geen haan die nog kraait naar ouwe getrouwe Jere Uronen in de mijnstad, want zijn Mexicaanse opvolger doet het uitstekend. Arteaga heeft zelfs een grotere ‘X-factor’: de zomeraanwinst stormt nog net iets liever naar voren en pakt met de regelmaat van de klok uit met een technisch hoogstandje. Daar geniet hij ook van, deelde hij in een interview. Dat Arteaga uitgerekend in de Play-Offs zijn hoogvorm benadert, doet het allerbeste verhopen voor volgend seizoen.

Casper De Norre (OH Leuven)
Het gebeurt wel vaker, een rechtsvoetige op links, maar zelden zijn ze zo bepalend in het aanvalsspel. Bij OHL is die onvoorspelbaarheid via De Norre simpelweg een troef, met dank aan de tactische branie van Marc Brys. De kans is groot dat de huurling van Genk de linkerzijde niet langer wil inruilen voor de meer natuurlijke rechterkant. Waar het ook is, met De Norre heb je de zekerheid dat hij negentig minuten lang vol overgave zijn flank zal afschuimen. Krijgt hij een nieuwe kans bij Genk?

Simen Juklerod (Royal Antwerp FC)
Nu al een half seizoen uit beeld verdwenen en toch bij de zes kanshebbers, dat is het beste bewijs dat zijn vormpeil voor Nieuwjaar erg hoog lag. De blonde linkspoot paste als gegoten in de aanvalsfilosofie van Ivan Leko, die zijn vleugelverdedigers alle vrijheid gaf om op te rukken. De kerstperiode zou alles veranderen. De vrijzinnige Leko ruimde plaats voor de conservatieve Frank Vercauteren en bovendien zette Juklerod zijn handtekening onder een zomerse overeenkomst bij Genk. Het Antwerp-bestuur stuurde hem prompt naar de B-ploeg.

Joris Kayembe (Sporting Charleroi)
Toen de Carolo’s als een pijl uit een boog aan de competitie begonnen, werd het hier en daar zelfs naar voren geschoven als titelkandidaat. De maanden nadien haalden die voorspelling fenomenaal onderuit. Eén van de speerpunten in die openingsfase was deze Kayembe, die zich openbaarde als de moderne linksachter. Kracht, snelheid, technisch vermogen … Die kwaliteiten katapulteerden hem zelfs richting Rode Duivels. Kanttekening: eens de neergang van Charleroi zich inzette, werd Kayembe mee in het moeras gesleept.

Bogdan Mykhaylychenko (RSC Anderlecht)
Halverwege het seizoen verdween de Oekraïner even uit de basiself van Vincent Kompany, maar noem dat gerust een schoonheidsfoutje. In de huidige Anderlecht-kern is Mykhaylychenko veruit de beste linksachter. De man met de lastig spelbare achternaam valt defensief te betrouwen en heeft de polyvalentie om zijn rol zowel tegen de zijlijn als ‘inverted’ in te vullen. Dat paars-wit een moeilijk te ontwrichten elftal vormt, hangt voor een groot deel samen met de strakke achterhoede.

Eduard Sobol (Club Brugge)
Ook die andere Oekraïner verscheen lang niet altijd aan de aftrap. Integendeel, in vergelijking met zijn geweldige campagne 2019-2020 zakte Sobol ontegensprekelijk terug. Toch blijft hij tot de beste linksachters van onze Jupiler Pro League behoren. In de Play-Offs kwam hij weer aan de oppervlakte drijven. Straffer nog, Sobol is zowat de enige die het kopje nog écht boven water houdt. Als Club de titel in de wacht sleept, zullen niet langer enkel de stilisten in de schijnwerpers worden gezet.

Welke linksachter vond jij de beste van het JPL-seizoen 2020-2021? Laat het weten via de poll en in de reacties!