Liverpool zet gigantische stap richting CL-voetbal na winst tegen Burnley

19-05-2021 23:11 Laatste update: 23:31
2

Het zag er lange tijd niet naar uit, maar Liverpool lijkt alsnog hard op weg naar een Champions League-ticket. De mannen van Jürgen Klopp wonnen simpel met 0-3 op bezoek bij Burnley en pakken daardoor de vierde plaats over van Leicester City.

Het begin was wat stroef voor The Reds, maar in de problemen kwam het eigenlijk geen enkel moment. Liverpool had de overhand en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Burnley, maar lang wilde de bal er niet in. Tot vlak voor rust: Roberto Firmino maakte de belangrijke 0-1. Hij kwam goed inlopen en schoot de bal achter Burnley-keeper Will Norris.

In de tweede helft bouwde Liverpool de voorsprong verder uit. Nathaniel Phillips kopte een goede voorzet van Sadio Mané achter Norris, die zijn hand er niet goed achter kreeg. Vlak voor tijd besliste Oxlade-Chamberlain de wedstrijd definitief: hij pingelde zich knap door het strafschopgebied van Sparta en schoot hard raak.

Door de overwinning lijkt Liverpool hard op weg naar Champions League-voetbal komend seizoen. Het neemt de vierde plaats over van Leicester City (op doelsaldo). Mocht Liverpool de laatste Premier League-wedstrijd van dit seizoen (tegen Crystal Palace) ook winnen, dan is de kans groot dat Klopp en zijn mannen volgend seizoen Champions League spelen.