Juventus fleurt seizoen wat op en pakt Coppa Italia ten koste van Atalanta

19-05-2021 22:58
2

Juventus heeft het zeer teleurstellende seizoen wat draaglijker gemaakt door de Coppa Italia te winnen. De Oude Dame had het erg lastig met Atalanta Bergamo, maar Federico Chiesa kroonde zich ongeveer een kwartier voor tijd tot matchwinner door de 1-2 te maken.

De bekerfinale tussen Atalanta en Juventus verveelde van de eerste tot de laatste minuut geen moment. Atalanta had in de openingsfase het betere van het spel, zonder Juventus écht in de problemen te brengen. La Vecchia Signora loerde op een counter en wist de voorsprong na een halfuur spelen te pakken. Dejan Kulusevski werkte de bal knap achter Atalanta-keeper Pierluigi Gollini.

Lang kon de ploeg van trainer Andrea Pirlo echter niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later zorgde Ruslan Malinovsky voor de gelijkmaker. De Oekraïner schoot de bal snoeihard achter Gianluigi Buffon.

Na rust was de spanning om te snijden, maar Juventus had het betere van het spel. Het resulteerde ongeveer een kwartier voor tijd in de winnende treffer van Chiesa, die op prachtige wijze het net wist te vinden. Atalanta kwam niet meer tot een gelijkmaker, waardoor Juventus het teleurstellende seizoen nog wat op weet te fleuren met de Coppa Italia-winst.