'STVV-middenvelder Durkin mag hopen op Italiaans avontuur bij Spezia'

'STVV-middenvelder Durkin mag hopen op Italiaans avontuur bij Spezia'

20-05-2021 23:00


STVV kende geen al te best seizoen en wist maar nipt de degradatie te ontlopen. Flink wat spelers wisten niet uit te blinken, maar kunnen desondanks toch een mooie transfer versieren. Daar is Chris Durkin er één van.

Zo kan de Amerikaanse middenvelder deze zomer mogelijk een ticket richting Italië boeken. Het Italiaanse Tuttomercatoweb weet namelijk dat laagvlieger Spezia het vizier heeft gericht op de middenvelder van STVV. De club staat momenteel op een vijftiende plek in de Serie A en is zeker van behoud, daardoor kan het zich dus ook al beginnen voorbereiden op volgend seizoen.

De 21-jarige Durkin moet één van de eerste zomertransfers worden van Spezia, dat volgend seizoen beter voor de dag wil komen. Daar moet Durkin bij gaan helpen. De Amerikaanse middenvelder speelt sinds 2019 voor STVV, dat hem eerst huurde van DC United. De Truienaren betaalden één miljoen euro voor Durkin, maar kunnen nu een veelvoud verdienen aan de Amerikaan.

Daarmee lijkt STVV deze zomer toch nog flink wat inkomsten te gaan krijgen. Zo wordt niet enkel Durkin maar ook Yuma Suzuki gelinkt aan een vertrek. De Japanse spits moet tussen de vier en vijf miljoen euro opleveren.