Spurs dreigt naast EL-ticket te grijpen, assist van Nakamba bij Villa

19-05-2021 20:58

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd om te winnen van Aston Villa. In eigen stadion ging het met 1-2 onderuit. Elders won Newcastle van het al gedegradeerde Sheffield United, terwijl Everton drie punten pakte tegen Wolverhampton.

Tottenham Hotspur - Aston Villa 1-2
Een flinke dreun voor Tottenham Hotspur, met basispion Toby Alderweireld, in de strijd om een Europa League-plek volgend seizoen. De thuisploeg kwam door een doelpunt van Bergwijn al snel op voorsprong tegen Aston Villa. De Nederlander schoot na acht minuten spelen raak en maakte zijn eerste treffer van dit seizoen.

Nog voor rust draaide Aston Villa de wedstrijd echter om. Een onbegrijpelijk eigen doelpunt van Sergio Reguilón  (op assist van Marvelous Nakamba) en een treffer van Ollie Watkins zorgden voor de 1-2 stand bij de theepauze. Na rust lukte het Spurs niet meer om de achterstand ongedaan te maken: doelpunten zagen we niet meer.

Door de nederlaag dreigt Tottenham zelfs de Europa League mis te lopen. Nummer zeven West Ham United komt woensdagavond nog in actie tegen West Bromwich Albion en kan de zesde plaats overnemen. Mocht Tottenham zevende worden, dan gaat het play-offs spelen om mee te mogen doen aan de Conference League.

Everton - Wolverhampton 1-0
Everton mag stiekem nog blijven hopen op Europees voetbal volgend seizoen. Door een 1-0 overwinning op Wolverhampton komen The Toffees op 59 punten, hetzelfde aantal als nummers zes en zeven (Tottenham en West Ham). Tegen Wolverhampton had de ploeg van manager Carlo Ancelotti genoeg aan een doelpunt van Richarlison net na rust.