Opvallend: 'Finale in Nederland mogelijk geschrapt door Songfestival'

Opvallend: 'Finale in Nederland mogelijk geschrapt door Songfestival'

Feyenoord en de KNVB zijn opgezadeld met een hoofdpijndossier, meldt De Telegraaf woensdagochtend. De nummer vijf van de Eredivisie speelt woensdagavond in de halve finale van de play-offs tegen stadgenoot Sparta: als Feyenoord de finale haalt, loopt het echter het risico dat deze niet gespeeld kan worden.

Dat heeft te maken met het Songfestival dat zaterdagavond tegelijkertijd in Rotterdam wordt georganiseerd. Hierbij zal publiek aanwezig zijn, net als bij de play-offs om Europees voetbal. De Rotterdamse autoriteiten zien het daarom niet zitten om beide evenementen – Feyenoord heeft thuisvoordeel als het de finale bereikt – tegelijkertijd plaats te laten vinden.

Volgens de reglementen van de KNVB moet de wedstrijd gespeeld worden op neutraal terrein, als de (lokale) overheid geen toestemming geeft om de wedstrijd op de oorspronkelijke speellocatie te laten spelen. Feyenoord en de KNVB zijn al druk bezig met het vinden van een alternatieve locatie, maar volgens De Telegraaf verloopt die zoektocht niet al te succesvol. De wedstrijd geldt als testevenement en overige gemeenten met een voetbalstadion zien het niet zitten om de organisatie over te nemen. Als er geen geschikte locatie gevonden kan worden, wordt de finale mogelijk geschrapt en wordt de uitspelende ploeg reglementair uitgeroepen tot winnaar.

Een voorstel om de wedstrijd met één dag te verplaatsen is van tafel geveegd door FC Utrecht en FC Groningen, de overige twee clubs in de play-offs: zij wijzen op de competitiereglementen. Woensdagavond moet er meer duidelijkheid komen over het vervolg van de play-offs. FC Utrecht speelt om 18.45 uur thuis tegen FC Groningen, Feyenoord ontvangt later op de avond Sparta. Als Feyenoord de finale niet haalt, kan er 'gewoon' op zaterdagavond gevoetbald worden en is het FC Utrecht of FC Groningen dat thuisvoordeel heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie