VP’s Elftal van het Seizoen: de beste centrale verdedigers uit de JPL

VP’s Elftal van het Seizoen: de beste centrale verdedigers uit de JPL

19-05-2021 10:00 Laatste update: 20:44
13

Na een vreemd, maar daarom niet minder aantrekkelijk Covid-seizoen loopt de Jupiler Pro League op haar einde. Onder het motto ‘goede tradities zijn er om te behouden’ gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de uitblinkers van de voorbije campagne. Zij vormen VP’s Elftal van het Seizoen 2020-2021. In deze derde aflevering: de beste centrale verdedigers.

Per positie stelt VoetbalPrimeur.be een selectie van een handvol kandidaten op waaruit te kiezen valt. Zowel onze redactie als jullie, de lezers, hebben voor vijftig procent inspraak in de uiteindelijke gelukkige. Op donderdag 27 mei gaan de stemlijnen dicht en wordt het allerbeste elftal van het voorbije seizoen gepresenteerd.

Brandon Mechele (Club Brugge)
Als Brandon Mechele een auto was zou het ongetwijfeld eentje van Duitse makelij zijn. Oerdegelijk, consistent en betrouwbaar tot op het bot. Zowat elke coach in 1A zou dolgraag een verdediger als Mechele in zijn elftal hebben. Voor Philippe Clement is het een realiteit, eist Mechele echter ook in dit VP-elftal zijn plekje op?



Odilon Kossounou (Club Brugge)
Club Brugge hoeft zich geen zorgen te maken over de toekomst. Odilon Kossounou is slechts twintig jaar oud. Menig Europese topclub zit echter al achter het Ivoriaanse toptalent. Zowel in de Jupiler Pro league als in Europa liet hij al zijn kwaliteiten zien. Ondanks zijn leeftijd behoort Kossounou nu al bij de beste verdedigers in onze competitie.

Abdoulaye Seck (Antwerp)
Het type dat je liefst niet laat in de nacht in een donker steegje tegenkomt. Dat heeft uiteraard niets te maken met de persoon die Abdoulaye Seck is, wel met de imposante fysiek waarover de Senegalees beschikt. Al sinds 2018 jaagt Seck de tegenstanders de stuipen op het lijf. De Antwerp-speler is overigens ook een wapen in de lucht, dat resulteerde dit seizoen al in vier doelpunten.

Carlos Cuesta (KRC Genk)
Carlos Cuesta kwam in Genk aan met amper ervaring op het hoogste niveau. De schuchtere Colombiaan doormaakte echter een lovenswaardige evolutie en lijkt elke week nieuwe stappen te zetten. Dit seizoen is Cuesta een onbetwiste titularis bij Genk, Limburg lijkt dan ook niet zijn eindbestemming te gaan worden.

Jhon Lucumi (KRC Genk)
Colombia boven in de Genkse verdediging. Jhon Lucumi heeft intussen al naam gemaakt voor zichzelf in ons land. De laatste zomers werd er dan ook al duchtig geflirt met de Europese subtop. Lijkt klaar voor een stap hogerop maar heeft geduld. Men zou haast vergeten dat de Colombiaan nog steeds maar 22 jaar oud is. Lucumi voetbalt echter met de maturiteit van een dertiger.

Konsantinos Laifis (Standard)
Konstantinos Laifis speelt inmiddels al een hele poos in Luik. Vanuit de achterhoede jaagt de Cyprioot zijn kompanen naar voren. Een verdediger met een strijdershart waarop je kan rekenen. Een werkpaard met uitvoetballende kwaliteiten en goed kopspel. Met die kwaliteiten kom je als centrale verdediger al ver.

Matt Miazga (RSC Anderlecht)
Speelt Matt Miazga volgend seizoen nog voor Anderlecht? In Brussel zouden ze hem er graag nog een jaartje bij hebben. De 25-jarige Amerikaan is een leider met een echte winnaarsmentaliteit. Beenhard in de duels, vlijmscherp in de tackles. Miazga werpt zich zowel tijdens wedstrijden als op training op als een goed voorbeeld voor de jeugdige troepen van Vincent Kompany.

Hannes Delcroix (RSC Anderlecht)
Ook Hannes Delcroix maakt kans op een plekje in de centrale as achterin. Onze jonge landgenoot herrees na een uitleenbeurt in Nederland en speelde zich al snel in de basisploeg van Anderlecht. Op zijn 22ste heeft Delcroix nog zijn hele carrière voor zich. Die lijkt in ieder geval veelbelovend. Jammer dat een blessure hem tijdens het slot van de competitie aan de kant houdt.

Welke centrale verdediger vond jij de beste van het JPL-seizoen 2020-2021? Laat het weten via de poll en in de reacties!