HVH is op zijn hoede voor Standard: Denk maar aan de titelmatch in 2015

HVH is op zijn hoede voor Standard: "Denk maar aan de titelmatch in 2015"

18-05-2021 21:20
6

Op de voorlaatste speeldag van de Europe Play Offs staan KAA Gent en Standard oog in oog met elkaar. Als KAA Gent wint dan heeft het op de laatste speeldag alles in eigen handen voor het Europese ticket. Standard is echter al uitgeschakeld voor dat Europees ticket maar toch blijft Hein Vanhaezebrouck op zijn hoede.

De vorige confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een 2-1 overwinning voor Standard. KAA Gent domineerde 60 minuten lang maar nadien wist Standard de achterstand om te buigen in drie punten. Desondanks is Standard al uitgeschakeld voor het Europese ticket.

Toch blijft Hein Vanhaezebrouck aandachtig voor de Rouches en haalt, op de persconferentie daags voor de wedstrijd, herinneringen op aan de kampioenenwedstrijd tegen Standard in 2015. "Denk maar aan de kampioenenmatch in 2015. Standard had niets meer te winnen of verliezen maar toch moest Matz Sels twee knappe reddingen doen. Zonder hem hadden we het misschien zelfs niet gehaald", vertelde Vanhaezebrouck op de persconferentie.

Voor KAA Gent wordt dit de zoveelste 'wedstrijd van het jaar' en dat ziet ook Vanhaezebrouck. "Voor de zoveelste keer dit seizoen is het de match van de waarheid. Wij moeten overleven en dat doen we als we hetzelfde resultaat halen als Mechelen. Als wij gelijkspelen en zij winnen, is het over", aldus Vanhaezebrouck.