'Bayern-verdediger ondertekent eerste deel van Real Madrid-contract'

'Bayern-verdediger ondertekent eerste deel van Real Madrid-contract'

18-05-2021 17:15

David Alaba heeft het eerste deel van zijn Real Madrid-contract al ondertekend, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Als het seizoen voorbij is, zal de Oostenrijkse verdediger zijn handtekening onder het andere deel van zijn verbintenis zetten.

De overgang van Alaba zal daardoor na afloop van de huidige voetbaljaargang ook pas officieel worden. De 28-jarige stopper, die op meerdere posities uit de voeten kan, komt transfervrij naar Madrid. De kans is goed aanwezig dat Alaba bij Real meteen de plek van Sergio Ramos overneemt. De huidige captain van Real Madrid heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd.

Alaba trekt met zijn aanstaande overstap de deur na tien jaar achter zich dicht bij Bayern München. In die tien seizoenen is Alaba uitgegroeid tot één van de steunpilaren bij Der Rekordmeister. Ook dit seizoen was hij een belangrijke kracht voor trainer Hanzi Flick. De 79-voudig international speelde slechts twee competitieduels niet mee, omdat hij toen last had van blessures.