'Laporta velt volgende week oordeel over Koeman bij FC Barcelona'

'Laporta velt volgende week oordeel over Koeman bij FC Barcelona'

18-05-2021 11:28
5

Barcelona-voorzitter Joan Laporta gaat volgende week in gesprek met trainer Ronald Koeman over zijn toekomst bij de club. Tijdens of na dat gesprek zal pas duidelijk worden of de Nederlandse oefenmeester ook volgend seizoen aan het roer zal staan bij de Catalaanse club.

Na de 1-2 nederlaag tegen Celta de Vigo, waardoor het kampioenschap definitief niet meer haalbaar is, laaide de discussie over de toekomst van Koeman bij Barcelona weer op. Diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo en SPORT melden dat voorzitter Laporta pas na de laatste competitieronde met Koeman in gesprek gaat over het afgelopen seizoen. Dat betekent dat Koeman aankomende zaterdag tegen Eibar gewoon als trainer langs de kant van het veld zal staan.

Volgens Spaanse media heeft Laporte nog geen beslissing genomen over de toekomst van Koeman. De voorzitter van Barcelona twijfelt of Koeman de geschikte persoon is om de Catalaanse club weer naar een hoger niveau te gaan tillen, helemaal na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Daar staat tegenover dat Barça er aan het begin van dit seizoen, toen Koeman bij de club kwam, nog veel slechter voor stond. Bovendien wist Koeman in zijn eerste jaar direct de Spaanse beker te veroveren.

De toekomst van Koeman bij Barcelona wordt begin volgende week uitgebreid besproken. Zaterdag staat eerst de laatste competitiewedstrijd tegen Eibar op het programma. Barcelona staat derde en kan niet meer stijgen op de ranglijst. Bij een eventuele verliespartij van Barça én een overwinning van Sevilla, wordt de ploeg van Koeman zelfs nog vierde.