Twee Genkenaren blinken uit: Kan op termijn op die twee posities uit de voeten

Twee Genkenaren blinken uit: "Kan op termijn op die twee posities uit de voeten"

17-05-2021 23:44
2

KRC Genk zit nog steeds in de titelrace dankzij een verdiende 1-2-overwinning bij RSC Anderlecht. De achterstand van vijf punten op Club Brugge belooft weliswaar een vette kluif te worden, maar met het vormpeil van de achtervolger zit het wel snor. Extra Time zag twee jongens die erbovenuit staken in het Lotto Park.

Junya Ito kon het meest bekoren. "Het zijn altijd zowat dezelfde", betrekt Francky Van der Elst ook Théo Bongonda en Paul Onuachu in de lof. "Maar Ito was de beste man. Het gaat vooruit bij hem." Vooral zijn loepzuivere techniek en uitstekende positiespel vallen in de smaak. "Dat was het verschil tussen beide ploegen: Genk zoekt altijd de diepte", wijst Filip Joos ook naar de tactiek.

Ondanks alle aandacht voor het aanvallende trio mag ook de achterhoede eens in de bloemetjes gezet worden. Zo deed Mark McKenzie het erg goed in Brussel. "Het is iemand die een goede lange bal heeft en slim verdedigt. Hij geeft ook goed leiding, speelt erg stevig in en is rustig aan de bal", somt Van der Elst enkele kwaliteiten op.

"Hij is heel goed links en rechts, dus op termijn kan hij op de twee posities centraal vanachter uit de voeten", schrijft de analist hem volgend seizoel al in de basis. Filip Joos schat McKenzie nu al even hoog in als Jhon Lucumi, normaal gezien eerste keuze. In het uitvoetballen is hij "straffer", vindt hij.